از نگاه صاحبان سایت، سئو جزو وقتگیرترین و پرهزینهترین بخشهای مدیریت وبسایت است. از این رو، استفاده از ابزار سئو که توسط شرکتهای مختلف ارائه شدهاند، بهترین راهحل برای کاهش زمان سئو و دقت کار است. برخی از ابزار های سئو رایگان و برخی پولی هستند. اما نسخههای رایگان این ابزارها قابلیتهای بسیار زیادی دارند و هر نوع بررسی روی سایت را امکانپذیر میکنند. در ادامه، قصد داریم این ابزارهای سئو را معرفی کنیم. پس، با ما همراه باشید.
ابزار های سئو رایگان
استفاده از این ابزارها رایگان است؛ اما ممکن است ابزارهای پولی را پیدا کنید که ویژگیهای بیشتری دارند. ما برخی از بهترین ویژگیهای هر ابزار و نحوه استفاده آنها را بررسی میکنیم.
1. HubSpot Website Grader
هدف بازاریابی ایجاد ترافیک و تبدیل بازدید کاربر به خریدار از طریق وبسایت شرکت است. به همین دلیل است که ما بهعنوان بازاریاب باید بدانیم که دقیقاً چه کاری میتوانیم برای بهبود سئو وبسایت انجام دهیم.
با HubSpot Website Grader بهسادگی آدرس وبسایت خود را وارد کنید تا گزارش وضعیت سئو وبسایتتان را دریافت کنید. موارد کاربرد این ابزار عبارتاند از:
- بررسی عملکرد سایت
با HubSpot Website Grader میتوانید در عرض چند ثانیه عملکرد وبسایت خود را ببینید، مشکلات عملکردی خاص را شناسایی کنید و بازخورد واضح و عملی در مورد نحوه رفع آنها دریافت کنید.
- پشتیبانی
با HubSpot Website Grader میتوانید آموزش نحوه بهبود سئو وب سایت خود را دریافت کنید.
- بهینهسازی برای موبایل
HubSpot Website Grader کمک میکند که نحوه بهینه سازی وب سایت خود را برای موبایل کشف کنید.
- افزایش امنیت وب
با HubSpot Website Grader میتوانید یاد بگیرید که چگونه بهترین شیوههای امنیت وبسایت را پیادهسازی کنید.
- افزایش تجربه کاربری
با HubSpot Website Grader میتوانید یو ایکس وبسایت خود را شخصیسازی کنید تا تجربهای لذتبخش را برای کاربران ایجاد کنید.
2. کنسول جستجوی گوگل یا google search console
کنسول جستجو ی گوگل تعدادی ابزار در دسترس دارد که به شما کمک میکنند عباراتی را که مخاطبان هدف شما به دنبال آنها هستند در صفحات مهم سایتتان به کار ببرید.
کنسول جستجو این امکان را میدهد که از ابتدا تحلیل اولیه انجام دهید یا استراتژی سئو موجود خود را با کلمات کلیدی جدید بهروزرسانی کنید. سرچ کنسول گوگل وبسایت شما را کنترل، اشکالزدایی و بهینهسازی میکند و بهترین خبر این است که برای بهرهمندی از این ابزار نیازی به کدنویسی ندارید.
چند نمونه از عناصر وبسایت که سرچ کنسول گوگل در بررسی آنها فوقالعاده عمل میکند به شرح زیر است:
-
کلمات کلیدی
سرچ کنسول کمک میکند در مورد کلمات کلیدی که صفحات وب شما برای آنها رتبهبندی میشوند بیشتر بدانید.
-
خطاهای گردش در وب
هر گونه خطای گردش در وبسایت شما را شناسایی میکند.
-
پاسخگویی تلفن همراه
با استاده از سرچ کنسول میتوانید آمار موبایل فرندلی بودن وبسایتتان را مشاهده کنید. همچنین، میتوانید راهحلهای بهبود تجربه تلفن همراه برای کاربران خود را پیدا کنید.
-
Google Index
ببینید چه تعداد از صفحات وب شما در فهرست گوگل قرار دارند (اگر در فهرست گوگل نیستند، میتوانید از ابزار بازرسی URL برای ارسال درخواست ایندکس استفاده کنید.)
-
تجزیه و تحلیل و معیارها
معیارهای مرتبط با وبسایت که برای شما مهم هستند، مانند کلیکها، نمایشها، میانگین نرخ کلیک (CTR) و موقعیت متوسط وبسایت در این ابزار نمایش داده میشود.
3. گوگل آنالیتیکس
اگرچه Google Analytics نسخه پولی دارد؛ اما نسخه رایگان محصول میتواند در مدیریت سئوی وبسایتتان کمک کند. این کار مخصوصاً اگر Google Analytics را با Google Search Console باهم استفاده کنید، بسیار کاربردی است. با انجام این کار، تمام دادههای سئو وبسایت شما جمعآوری میشوند و میتوانید روشهای بهبود کلمات کلیدی و عباراتی را که میخواهید وبسایت و صفحاتتان برای آنها رتبهبندی شوند، شناسایی کنید. راههای دیگری که میتوانید از نسخه رایگان Google Analytics برای بهبود SEO خود استفاده کنید عبارتاند از:
- فیلتر کردن ترافیک ارجاعی: از شر ترافیکی که پتانسیل خراب کردن گزارشهای سئو را دارد خلاص شوید؛ مانند ترافیک جعلی.
- مقایسه ترافیک وبسایت ارگانیک با غیرارگانیک: بدانید بازدیدکنندگان شما از کجا میآیند و آن کانالها را برای افزایش ترافیک بهینهسازی کنید.
- تعیین معیارهای تعامل: از گزارشهای محتوای سایت، برای تعیین معیارهای تعامل در هر صفحه وب، تعامل برای دایرکتوریها و صفحات خود، معیارهای خروج از صفحه و همچنین کسب، رفتار و تبدیل صفحات فرود استفاده کنید.
- تعیین اینکه کدام یک از کانالهای شما منجر به بیشترین تبدیل میشود.
اصول سئو چیست؟
4. UpCity
کارت گزارش رایگان سئو UpCity به شما امکان میدهد وبسایت خود را تجزیه و تحلیل کنید تا برای رقابت آماده شوید. در ازای آدرس ایمیل و چند داده دیگر، SEO Report Card گزارشی را ارائه میدهد که موارد زیر را پوشش میدهد:
- تجزیه و تحلیل رتبه: تصویری از رتبهبندی وبسایت شما در محبوبترین موتورهای جستجو.
- لینکسازی: محاسبه دقیق تعداد وبسایت هایی که به سایت شما لینک میدهند.
- تجزیه و تحلیل در سایت: نگاهی به اینکه چقدر در ترکیب کلمه کلیدی اصلی در سراسر سایتتان موفق بودهاید.
- دسترسی به وبسایت: اطلاعاتی در مورد زمان بارگذاری و دسترسی سایت.
- معیارهای اعتماد: مروری بر سطح اعتماد یا اعتبار سایت شما.
- ایندکس فعلی: نشاندهنده تعداد صفحاتی از سایت که ایندکس شده است.
5. Internet Marketing Ninjas
نینجا های بازاریابی اینترنتی شرکتی متمرکز بر سئو با ابزارهای رایگان متنوعی است که میتوانید از آنها برای مقایسه وبسایت خود با رقبا، بهینهسازی صفحات وب برای کلمات کلیدی خاص، تولید متا تگها و افزایش ترافیک ارگانیک به وبسایت خود استفاده کنید. چند نمونه از ابزار های سئو رایگان بازاریابی نینجا به شرح زیر است:
- بررسی لینکها: لینکهای شکسته و تغییر مسیرها را شناسایی کنید و از ویژگی خزیدن سایت برای سایت مپ استفاده کنید. تمام لینکهای صفحه خود (خارجی، داخلی و غیره) را در صفحات وب خود مشاهده کنید تا ببینید چه چیزی خوب کار میکند و چه چیزی خراب است یا نیاز به بهروزرسانی دارد.
- ابزار بهینهسازی روی صفحه: از این ابزار برای ارزیابی محتوای صفحه وب، اطلاعات متا و لینکهای داخلی خود استفاده کنید.
- مقایسه سایت با رقبا: سئوی صفحات وب خود را با صفحات وب رقبا مقایسه کنید.
- زمان بارگذاری صفحه: زمان بارگذاری صفحه و مدت زمانی را که طول میکشد تا هر بخش یک صفحه وب به طور کامل نمایش داده شود، تجزیه و تحلیل کنید.
6. Microsoft Bing Webmaster
یکی از ابزار های سئو، Microsoft Bing Webmaster است که به شما امکان دسترسی به ابزارهای گزارشدهی، تشخیصی و SEO را میدهد. ابزارهای SEO که میتوانید بهصورت رایگان از آنها استفاده کنید این قدرت را دارند که به شما در تجزیه و تحلیل وبسایت، مدیریت بکلینکها و بررسی کلمات کلیدی کمک کنند تا مطمئن شوید سایت شما برای جستجوی ارگانیک بهخوبی بهینه شده است. برخی از کارهای دیگری که میتوانید با ابزارهایSEO Bing Webmaster انجام دهید:
- بررسی بک لینکها: صفحات، انکر لینکها و دامنههای پیشنهادی برای لینک دادن را پیدا کنید.
- تحقیق در مورد کلمات کلیدی: تعیین کنید که مخاطب شما چه کلمات و عباراتی را جستجو میکند و همچنین حجم جستجوی آن کلمات و عبارات کلیدی را تعیین کنید.
- استفاده از ویژگی اسکن سایت: در وبسایت خود بچرخید و خطاهای فنی سئو را شناسایی کنید.
- دریافت گزارشهای سئو: هر گونه خطایی را که در وبسایت و صفحات سایت وجود دارد، بررسی کنید.
7. Google Trends
ابزار های سئو سنتی، مانند مواردی که بالاتر در مورد آنها صحبت کردیم، برای انجام تحقیقات روی سایتی که قبلا سئو کار کرده است خوب عمل میکنند. اما اگر در حال راهاندازی کسب و کار جدیدی هستید و میخواهید بدانید که مردم در حال بررسی چه صنایع، موضوعات و ایدههای محبوبی هستند، Google Trends برای کشف پتانسیلهای بکر عالی است و میتواند چشمانداز کلیدی بزرگی برای وبسایت ایجاد کند. باید توجه داشته باشید که Google Trends جایی نیست که بتوانید دستورالعمل اصلی را دریافت کنید. این ابزار زمانی بهترین عملکرد را دارد که از آن بهعنوان راهنمای مسیر استراتژی سئو استفاده کنید و دادههای آن را با ابزارهای سئو قویتری مانند سرچ کنسول به کار ببرید. مواردی که باید درGoogle Trends به دنبال آن باشید:
- ترندها: به دنبال ترندها در کشورها یا مناطق خاصی از جهان باشید.
- موضوعات محبوب: افراد محبوب و کلمات کلیدی دنبالهدار مرتبط با آنها را پیدا کنید.
- مقایسه ترندها: ترندها را در طول زمان مقایسه کنید.
8. Seolyzer
Seolyzer یک ابزار رایگان پیمایش، تجزیه و تحلیل گزارش و سئو سایت است که به شما کمک میکند بفهمید موتورهای جستجو مانند گوگل چگونه وبسایت شما را بررسی میکنند. Seolyzer اطلاعاتی را در مورد رباتهای خزنده به دست میآورد. این ابزار همچنین کدهای خطا، تغییر مسیرها و عملکرد سرعت صفحه را شناسایی میکند. علاوه بر این، Seolyzer میتواند به شما در موارد زیر کمک کند:
- نظارت بر مسائل سئو: زمان پاسخگویی ضعیف، پیامهای خطا و حجم خزیدن را شناسایی کنید تا بتوانید قبل از آسیب جدی آنها را حل کنید.
- مدیریت KPIهای منحصر به فرد خود: عملکرد صفحه، حجم خزیدن، کدهای وضعیت HTTP، صفحات فعال و جدید، و پاسخگویی دسکتاپ در مقایسه با تلفن همراه را تجزیه و تحلیل کنید.
- بخشبندی صفحات وب: مشخص کنید صفحاتی که بیشترین گردش را دارند، کداماند.
- مقایسه صفحات وب: صفحات محبوب و قابل تایید گوگل را شناسایی کنید تا ایده بگیرید.
- اندازهگیری تاثیر سئو: تاثیر تلاشهای سئوی خود را بهصورت صفحه به صفحه یا بر اساس دستهبندی صفحه بررسی کنید.
9. SEOquake
SEOquake یک برنامه افزودنی گوگل کروم است که بهطور خودکار پارامترهای سئو صفحه وب را بهسرعت و رایگان بررسی میکند. بررسی سئو داخلی، بررسی لینکهای داخلی و خارجی، مقایسه URL و دامنه در زمان واقعی از نمونه ابزارهای این برنامه است. کاربردهای دیگر SEOquake عبارتاند از:
- تجزیه و تحلیل لینک: با استفاده از ابزار Link Examiner شرح مفصلی از نحوه عملکرد همه لینکها دریافت کنید.
- تمرکز روی معیارهای مهم: گزارشهای SEOquake را که دریافت میکنید تنظیم کنید تا فقط پارامترها و معیارهایی را که برایتان مهم هستند، نمایش دهند.
- بررسی سئوی وبسایت:: هر گونه مشکل مرتبط با سئو را که توسط موتورهای جستجو یافت میشود، شناسایی کنید.
- به اشتراکگذاری نتایج تحلیل: نتایج تجزیه و تحلیل SEO خود را در یک گزارش قابل تنظیم و اشتراکگذاری برای بقیه ارسال کنید.
سخن آخر درباره ابزار های سئو
ابزارهایی که معرفی کردیم تنها بخشی از ابزارهای رایگان بودند. دهها ابزار رایگان دیگر وجود دارند که میتوانید برای تحلیل عملگرد سایتتان از آنها استفاده کنید. ضمن اینکه ابزارهای پولی مانند SpyFu , Moz Pro, Ahrefs در این مطلب بررسی نشدند؛ اما بهزودی مطلبی در مورد این ابزار های سئو نیز منتشر خواهیم کرد. منتظر اطلاعات بیشتر باشید. همچنین برای دریافت اطلاعات و مشاوره میتوانید به وب سایت آواز مارکتینگ مراجعه نمایید.