آواز مارکتینگ

ویدئو مارکتینگ چیست؟

ویدئو مارکتینگ

 این روزها ویدئو مارکتینگ «Video Marketing» به یکی از راه‌های درآمدزایی در کسب‌و‌کارها تبدیل شده است. در سال‌های گذشته کندی سرعت اینترنت و مدت زمان سرعت بارگذاری آن، منجر شده بوده تا محتواهای بصری جذابیت زیادی برای افراد نداشته باشند؛ اما امروزه همه‌چیز تغییر کرده است.

با توجه به حافظه بصری و میزان سرچ کاربران در فضای مجازی، صاحبان کسب‌و‌کارها به استفاده از محتواهایی در قالب ویدئو روی آورده‌اند که تاثیر بسزایی در برندینگ و ماندگاری در ذهن مخاطب دارد. به همین خاطر، تیم محتوایی ما لازم می‌داند که نکاتی را در راستای ویدئو مارکتینگ در این مقاله توضیح دهد. پس با ما همراه باشید.

ویدئو مارکتینگ چیست؟

ویدئو مارکتینگ یا همان محتوای ویدئویی یکی از موثرترین راه‌ها برای معرفی محصول و خدمات، افزایش برندینگ و تعامل با کاربران است. ویدئو مارکتینگ را از شاخه‌های مهم بازاریابی اینترنتی به حساب می‌آورند.

گاهی خواندن محتواهای دوهزار لغتی جذابیتی برای کاربر ندارد و این هنر شما است که بتوانید او را در صفحه نگه دارید؛ اما با روشی متفاوت. پیشنهاد ما به شما تولید محتوای ویدئویی است که بتوانید به‌سرعت مفاهیم و پیام را به کاربر انتقال دهید و با او ارتباط برقرار کنید. بازاریابی ویدئویی، که تلفیقی از صدا، متن و تصویر است، منجر به تصویرسازی در ذهن کاربر می‌شود.

این نوع محتوا نسبت به دیگر محتواها در دنیای دیجیتال، راحت‌تر در ذهن مخاطب ثبت و پردازش می‌شود تا جایی که دیگر صاحبان کسب و‌کارها استفاده از آن را در برنامه خود قرار داده‌اند. انجام این نوع بازاریابی به‌آسانی تولید محتوای متنی نیست و باید از ابزارهای گوناگونی برای این کار بهره برد که در ادامه این مقاله به آن اشاره خواهد شد. محتوای ویدئویی معمولا با اهداف زیر صورت می‌گیرد:

  • معرفی کامل کسب و کار
  • معرفی محصولات وخدمات
  • آموزش چگونگی استفاده از محصولات

محتوا چیست و نکات مهم برای تولید یک محتوای موفق چیست؟

انواع ویدئو مارکتینگ

ویدئو مارکتینگ را می‌توان نوعی داستان‌سرایی قوی برای یک کسب‌و‌کار به حساب آورد که از صدا، تصویر و حرکت بهره می‌گیرد. این نوع بازاریابی به‌خوبی می‌تواند احساسات کاربران را با انواع محتواهای ویدئویی درگیر ‌‌کند. برای تولید این نوع محتوا، نیاز به تعریف یک استراتژی دارید تا بتوانید نیاز مشتریان خود را پاسخ دهید.

انواع ویدئو مارکتینگ عبارت‌اند از:

1.ویدئوی بلاگ

استفاده از ویدئو در بلاگ‌ سایت‌ها یکی از کارهای اساسی است که با هدف مارکتینگ صورت می‌گیرد. این نوع محتواهای ویدئویی با توجه به نوع کسب‌و‌کار و با هدف بیان اطلاعات تکمیلی و آموزشی صورت می‌گیرد تا کاربران را به‌درستی راهنمایی کند.

 بازاریابی ویدئویی

2.ویدئوی مصاحبه

از دیگر انواع محتوای ویدئویی، مصاحبه با افراد مشهور آن سازمان است که مزایای فراوانی نسبت به دیگر انواع محتواهای ویدئویی دارد. چرا که منجر به ترغیب حس کنجکاوی مخاطب، آگاه‌سازی آن‌ها نسبت به برند، محصولات و خدمات می‌شود.

افراد همیشه دوست داشتند که با بیانگذاران یک استارتاپ یا سازمان آشنا شوند تا صحبت‌های آن‌ها الهام‌بخش مسیر کاری‌شان باشد. بنابراین، لازم است برای ساخت محتوای ویدئویی حتما استراتژی لازم را داشته باشید تا علاوه بر ارزش قائل شدن به مخاطب خود، هیچ سوالی در ذهن آن‌ها باقی نگذارید.

3.ویدئوی آموزشی

ساخت محتوای ویدئویی آموزشی زمانی کاربرد دارد که یک برند، محصول جدیدی را وارد بازار می‌کند و با تهیه یک ویدئوی آموزشی کوتاه، نحوه کار یا استفاده از آن را به مخاطبان خود نشان می‌دهد. در این ویدئو یک نفر به‌خوبی استفاده از محصول جدید را مرحله به مرحله آموزش می‌دهد.

یکی دیگر از کاربردهای ویدئوی آموزشی که در دوران کرونا شاهد آن هستیم، محتواهایی است که مراکز آموزشی آن را برای دانشجویان و دانش‌آموزان به‌صورت ویدئو در بستر وب قرار می‌‌دهند. برای متمایز بودن در این محتوا لازم است که به زمان‌بندی، حجم فایل، وضوح صدا، تصویر و دسته‌بندی آن دقت شود.

تولید محتوا چیست و معرفی انواع تولید محتوا

4.وبینار

وبینار همان سمینارهایی است که برای ارائه اطلاعات آموزشی، سخنرانی درباره یک محصول یا خدمات به‌صورت آنلاین یا از طریق ویدئو در دسترس مشتریان و کاربران قرار می‌‌گیرد. با برگزاری وبینار در بستر وب، کاربران به‌خوبی صدا و تصویر را دریافت کرده و می‌توانند تعاملی موثر با شما داشته باشند.

این نکته را در نظر داشته باشید که وبینارها با تعداد محدود برگزار می‌شوند و قبل از شروع باید ساعت و پلتفرم موردنظر برای تعامل اطلاع‌رسانی شود.

5.ویدئوی تبلیغاتی

محتوای ویدئوهای تبلیغاتی از سناریو گرفته تا لحظه تولید، مطابق یک استراتژی و هدف پیش می‌روند. معمولا مدیران شرکت‌ها برای معرفی محصولات فعلی و گذشته خود از جملات توصیفی استفاده می‌کنند تا علاوه بر معرفی آن‌ها، آگاه‌سازی برند را هم انجام دهند. به همین ‌خاطر، نکات زیر را همواره به یاد داشته باشید:

  • قصد فروش چه چیزی را دارید
  • چه افرادی را ترغیب به همکاری یا خرید می‌کنید
  • چه عناوینی به فروش محصول یا خدمات برند شما کمک می‌کند

6.ویدئوی معرفی محصول

این روزها مدیران برندها قبل از وارد کردن محصول به بازار برای بررسی بهتر، یک ویدئو از آن تهیه می‌کنند و به بررسی و معرفی آن می‌پردارند. با این کار علاوه بر آن‌که از میزان علاقه‌مندی مشتریان خود نسبت به محصول آگاه می‌شوند، نواقص آن را نیز می‌توانند برطرف کنند. کاربران هر برند مانند اپل، نسبت به گذشته بیشتر خواهان دانستن جزئیات آن محصول هستند تا بتوانند تصمیمی درست بگیرند.

7.موشن گرافیک

صنعت انیمیشن از دیرباز مورد علاقه تمامی سنین بوده است. به همین‌ خاطر، کارشناسان بازاریابی از آن با نام موشن گرافیک برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند.

موشن گرافیک نوعی محتوای ویدئویی محسوب می‌شود که از المان‌ها و عناصر گرافیکی برای رساندن پیام به کاربران و مشتریان استفاده می‌کند.

هزینه موشن گرافیک نسبت به ساخت محتواهای ویدئویی دیگر مقرون‌به‌صرفه‌تر است. در این نوع محتوای ویدئویی می‌توان با کمک جلوه‌های بصری، لوگوی برند را به نمایش گذاشت و به آن جذابیت خاصی بخشید. استفاده از لوگوموشن در این محتواهای ویدئویی تاثیرگذاری و سرعت انتقال پیام را به مخاطب بالا می‌برد.

چرا همه کسب و کار‌ها به بازاریابی محتوایی نیاز دارند؟

8.ویدئو سیصد و شصت درجه

این نوع محتواهای ویدئویی بیشتر برای سایت‌های گردشگری و آژانس‌های مسافرتی قابل استفاده است. در این نوع محتوا بیشتر به تبلیغ و معرفی خدمات می‌پردازند.

تجهیزات ساخت محتوای ویدئویی

تولید محتوای ویدئویی از دیگر انواع تولید محتواها سبقت گرفته و به‌خوبی در دل مخاطبان جا باز کرده است. به همین‌ خاطر، از آن برای جذب مشتری و برندینگ استفاده می‌کنند. برای آن‌که محتوای شما حرفه‌ای و اصولی‌تر پیش برود، باید تجهیزات آن را تهیه کنید و بر اساس استراتژی تعیین‌شده برای هریک از انواع محتواهای ویدئویی به کار ببرید. این تجهیزات عبارت‌اند از:

  • دوربین فیلمبرداری
  • انواع میکروفون یقه‌ای
  • رینگ لایت
  • وب‌کم و دوربین کامپیوتر
  • پرده سبز یا همان فون عکاسی
  • سه‌پایه نگهدارنده گوشی و دوربین
  • سافت‌باکس و تجهیزات نورپردازی

ابزارهای تولید محتوای ویدئویی

در بند بالا تجهیزات مورد نیاز برای ساخت انواع محتواهای ویدئویی را برای شما نام بردیم؛ اما در ادامه شما را با ابزارها و نرم‌افزارهایی آشنا خواهیم کرد که به شما در بازاریابی ویدئویی کمک خواهد کرد.

Canva

کانوا را می‌توان یکی از بهترین نرم‌افزارهای ویدئویی معرفی کرد که به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد. از این نرم‌افزار با توجه به داشتن افکت‌های خاص، برای ساخت تصاویر جذاب، کاورهای شبکه‌های اجتماعی و ویدئوهای تاثیرگذار استفاده می‌شود.

Inshot

 این‌شات از آسان‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهای محتوای ویدئویی محسوب می‌شود که امکان کار با تصاویر، صدا، آهنگ و ویرایش را برای کاربر فراهم کرده است. می‌توان گفت کار با این نرم‌افزار به حدی آسان است که یک فرد مبتدی و تازه‌‌کار هم می‌تواند ویدئوهای خود را با آن تولید و ویرایش کند.

RawShort

برای ساخت محتواهای ویدئویی آموزشی، نرم‌افزار Rawshort بهترین گزینه است؛ چرا که با وجود قالب‌های ویدئویی متنوع به محتواهای شما جلوه خاصی می‌دهد.

Magisto

اگر خواهان آن هستید که برای معرفی محصول از عکس استفاده کرده و سپس آ‌ن‌ها را تبدیل به ویدئو کنید، این نرم‌افزار بهترین انتخاب شما می‌تواند باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌توان به ساخت زیرنویس برای ویدئوها اشاره کرد که به همراه ده‌ها ویژگی دیگر در کامپیوتر قابل اجرا است.

FinalCut

نرم‌افزار فاینال کات در تدوین و ویرایش فیلم به کار گرفته می‌‌شود. کار با این برنامه بسیار آسان بوده و محبوب افراد این حوزه است.

افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش

تولید محتوای ویدئویی در کسب وکار

داشتن یک استراتژی خوب ضمانت برندینگ و افزایش فروش شما نمی‌تواند باشد. تولید محتوای ویدئویی یکی از بهترین راه‌ها است که به شما در دستیابی به اهداف‌تان کمک می‌کند. این محتوا برای کسب‌و‌کار شما مزایا و معایب فراوانی دارد که در ادامه همین مطلب به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

مزایای بازاریابی ویدئویی

مهم‌ترین مزایای بازاریابی ویدئویی عبارت‌اند از:

  • کمک به سئو سایت
  • امکان کنترل لحن
  • افزایش اعتبار برند
  • اشتراک‌‌پذیری ویدئو
  • تحلیل و بررسی آسان
  • افزایش خرید محصول
  • برقراری ارتباط احساسی بهتر
  • انتقال آسان پیام به مخاطبان
  • افزایش بازدیدکنندگان از سایت
  • کاهش احتمال کپی محتوای ویدئو
  • آشنایی مخاطبان با محصولات و خدمات
  • انتشار ویدئو در دیگر شبکه‌های اجتماعی

معایب بازاریابی ویدئویی

ساخت محتوای ویدئویی همیشه برای کسب‌و‌کارها با مزیت‌های فراوان همراه نیست. گاهی وقت‌ها معایبی نیز برای آن‌ها به همراه دارد که باید در نظر گرفته شود. این معایب عبارت‌اند از:

  • هزینه بالای تولید محتوا
  • نیاز به نیروی حرفه‌ای
  • کاهش سرعت لود وب‌سایت برای ویدئو
  • سرعت پایین برای دانلود محتوای ویدئویی

نکات مهم در ویدئو مارکتینگ

از نکات مهم در ویدئو مارکتینگ عبارتند از:

خلق داستان

اگر تولید محتوای ویدئویی همراه با داستان‌سرایی باشد و از احساسات بهره بگیرد، به‌خوبی می‌تواند بر مخاطبان خود تاثیر بگذارد.

مارکتینگ چیست و چرا بازاریابی برای کسب و کارها مهم است؟

رساندن اصل مطلب به مخاطب در محتوای چند دقیقه‌ای

کاربران در صورت عدم رضایت و جلب توجه، محتوای ویدئویی شما را قطع کرده و دیگر تمایلی به دیدن آن نخواهند داشت. بنابراین، بهتر است در همان دقایق ابتدایی مخاطب خود را هدف قرار دهید.

انتخاب عنوان جنجالی

برای انتخاب عنوان جذاب محتوای خود حتما از کلمات کلیدی استفاده کنید؛ به‌ویژه کلماتی که در حوزه کسب‌و‌کار شما بالاترین میزان سرچ را دارند. این کار با هدف جذب مخاطب انجام می‌شود.

عدم تاکید بر  محصول به‌صورت مستقیم

برای تاثیر‌گذاری بیشتر در ذهن مخاطب بهتر است که محصول یا خدمات برند را به‌صورت مستقیم معرفی نکنید. اگر شما بتوانید به‌صورت خلاقانه و پنهانی آن را معرفی کنید، به دلیل تاثیر در ضمیر ناخودآگاه کاربران، زودتر به هدف‌تان می‌رسید.

عدم تولید محتوای ویدئویی خسته‌کننده

برای آن‌که مخاطب از محتوای ویدئویی شما لذت ببرد، کافی است کمی چاشنی طنز و هیجان به آن اضافه کنید. برای این کار می‌توانید از ویدئوهای پشت صحنه کمک بگیرید.

ریسپانسیو بودن محتوا برای گوشی‌های هوشمند

این روزها افراد بیشتر زمان خود را با گوشی در فضای مجازی سپری می‌کنند. پس، در نظر گرفتن هماهنگی و هم‌خوانی ویدئو با گوشی‌ها از الزامات بازاریابی ویدئویی است.

ترکیب محتوای تولید‌شده با موسیقی

از آن‌جا که موسیقی همیشه تاثیر فراوانی در احساسات و روح مخاطب دارد، استفاده از آن در پس‌زمینه ویدئو به ماندگاری برند در ذهن مخاطب کمک می‌کند.

در نظر گرفتن سئو

از آن‌جا که محتواهای تولید‌شده در بستر اینترنت بارگذاری می‌شوند، بهتر است به نکات سئویی و بهینه‌سازی آن‌ها برای موتورهای جست‌و‌جو دقت شود. به همین‌ منظور، همواره اعتماد مخاطبان را جلب کنید و با آن‌ها در تعامل باشید.

سئو چیست و چرا سئو سایت اهمیت زیادی دارد؟

تولید محتوای آموزشی

محتوای آموزشی همیشه بیشترین بازخورد را در بین دیگر محتواها داشته است. برای افزایش درآمد و بازدید سایت خود محتوای ویدئویی شما باید با سبک و سیاق آموزشی همراه باشد. با قرار دادن آن در سایت و شبکه‌های اجتماعی خود به‌راحتی می‌توانید کاربران‌تان را جذب کنید.

ویدئو مارکتینگ

سخن پایانی درباره ویدئو مارکتینگ

ویدئو مارکتینگ تاثیر بسزایی در برندینگ و ماندگاری در ذهن مخاطب دارد. از آن‌جایی که تولید محتوای ویدئویی و ساخت آن به یکی از بزرگ‌ترین دغدغه کسب‌وکارها تبدیل شده است، شما با کمک این محتوا می‌توانید یک استراتژی عالی برای بازاریابی خود تعیین کنید و یکی از آن‌ها را به کار ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *